Koken met
de natuur

Morille: duurzaam, botanisch, lokaal


Onze gerechten zijn grotendeels botanisch, afkomstig uit onze eigen moestuin, uit het wild en soms van kwekers en telers vlakbij. Een enkel gerecht wordt aangevuld met een lokaal en eerlijk stukje vis, vlees of wild. Daarnaast worden dierlijke producten als zuivel, eieren en honing gebruikt. Smaakmakers en condimenten als azijn en kombucha maken we zelf of komen van dichtbij. We streven er naar om alleen producten te gebruiken afkomstig binnen een straal van 15 kilometer. Duurzaamheid, puurheid, groen en lokaal zijn daarmee nog belangrijker geworden. Dat laten we ook zien met ons lidmaatschap van Euro-Toques en ons ambassadeurschap van de GoodFish Foundation. In 2023 werden onze inspanningen door Michelin bekroond met de Groene Ster, hun award voor voorbeelden in duurzaamheid.

Menu met 14 creaties uit de natuur
Het aanbod van moestuin, veld, zee, bos en duin bepaalt het menu. En daarvan willen we u zoveel mogelijk laten proeven. Het menu bestaat uit 14 verfijnde creaties uit de natuur, van aperitiefhapjes tot amuses, gerechtjes tot en met het dessert. Optioneel kunnen lekkernijen als Zeeuwse oesters en Nederlandse kaas besteld worden.

24 april 2023
Groene Ster van Michelin

Lees verder

1 april 2024
Tweede Paasdag extra geopend

Lees verder

28 maart 2024
Oosterscheldekreeft en Zeeuwse asperges: 4 gangen lunchmenu

Lees verder

Dranken
Ook de herkomst van de dranken geeft onze filosofie weer, al is een afstand van 15 kilometer hier niet altijd haalbaar. Dranken als sappen, ciders en bieren maken we zelf of komen uit Nederland en België. Wijnen komen uit Nederland en België, voor digestieven gebruiken we Nederlandse producten en voor koffie hebben we een leuk alternatief. Thee komt van Nederlandse bodem en daarnaast serveren we smaakvolle tisanes van onze eigen wildpluk.

Allergieën en (di)eetwensen
We kunnen rekening houden met allergieën en (di)eetwensen en ook voor de vegetarische gast passen we het menu graag aan, mits bij de reservering doorgegeven. Bij onze kookstijl hoort het werken met granen, dierlijke producten als zuivel en eieren en wildpluk zoals paddenstoelen. Dat betekent dat we niet kunnen voldoen aan wensen om glutenvrij, lactosevrij, veganistisch en zonder paddenstoelen te koken.

Adres

Biggekerksestraat 3
4371 EW Koudekerke

In de directe omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Tijden

Diner     
18:30-19:00 (aanvang)
Dinsdag tot en met zaterdag

Buitenom deze openingstijden kunt u op afspraak bij ons dineren met een gezelschap.